Miért döntöttél úgy, hogy jógázni szeretnél?

Akkor kezdtem el jógázni, mikor kismama lettem. Szerettem volna valamit mozogni terhesen is, és egy ismerősöm ajánlotta a kismama jógát. Annyira megtetszett, hogy azóta sem hagytam abba.

Szerinted hogyan érdemes elkezdeni, ha valaki jógázni szeretne?

Mindenképpen érdemes jógaórára elmenni, amennyire könnyűnek tűnik a jóga, egyáltalán nem az 🙂 Nem csak relax és meditáció, bizonyos pózok elég nehezek. Úgy mint minden más mozgásformánál, itt is fokozatosan kell felépíteni az erőt, fejleszteni a rugalmasságot.

Miért szerettél volna képeket magadnak?

Igazából szerettem volna megörökíteni a fejlődésemet. Mikor sikerült 1-1 nehezebb pózt elérni, úgy éreztem, ezt milyen jó lenne lefényképezni és nem csak egy telefonos képminőségben.

Nehéz volt levenni a ruháid a fényképezőgép előtt?

Én régebben nagyon szégyellős voltam, még a női öltözőben is takargatva öltöztem át. Aztán ez a szülés/anyaság kombinációjával egyik napról a másikra megszűnt. Nem tudom mások is tapasztalnak e ilyet, de nálam így volt. Azóta kicsit szabadabban érzem magam ilyen szituációkban. De ettől függetlenül persze nehéz volt teljesen levetkőzni 🙂 Eleinte kellemetlenül éreztem magam. Csináltunk pár képet fürdőruhában, ami nem volt fura, aztán az is lekerült. Próbálja az ember takargatni magát, de aztán rájön, hogy felesleges. Egy pár póz után már azt is megszokja.  Sokat segített a feloldódásban, hogy Attila nagyon lazán állt a dolgokhoz és valóban nagyon segítőkész volt végig.

Hogy került rád ennyi testfesték?

A festéket ketten kenték rám körülbelül 1 óra alatt, ha jól emlékszem. Babaolajjal volt elkeverve az ezüstpor. Jó meleg nyári napon volt… Rettenetesen izzadtam a festékkel együtt. Felkenni nem volt igazán nehéz, lemosni ellenben nagyon macerás volt 🙂

Mi tetszett legjobban a fotózás alatt?

Természetesen a végeredmény tetszik a legjobban. Szuper képek készültek! Jó volt, hogy Attila nem sürgetett, mindenre hagyott időt, volt amit többször is megismételtünk, mire sikerült a legjobbat megcsinálni. Mivel nagyon alapos és jó rálátása van, sokat segített a pózok beállításában is, szólt mikor akár 1-1 centivel el kellett fordulnom vagy arébb tennem a lábam és ez valóban sokat jelentett az összképben.

Mitől lesz egy aktfotó igazán ütős?

Személy szerint nekem azok az aktok tetszenek, amik sejtelmesek maradnak. Megmutatnak kicsit magukból, de nem mindent. Plusz kell, hogy legyen valami extra benne, ne csak ugyanazok a pózok legyenek 10.000-ik alkalommal lefényképezve.

Mi az, amit más amatőr modelleknek javasolnál mielőtt hasonló fotózásra adják a fejüket?

Először is mindenképpen olyan fotóst keressenek, aki szívvel lélekkel csinálja ezt. Mert úgy fogják érezni, hogy megfelelő figyelmet fordít a fotós a modell igényeire, elképzeléseire. Nézegessenek képeket, szedjenek össze ötleteket, mert sokkal egyszerűbb lesz úgy nekilátni a fotózásnak.

Tervezel-e a jövőben is hasonló fotózást?

Igen, mindenképpen szeretnék még hasonló képeket. Ha lehetőség lenne rá, akkor megpróbálnám stúdión kívül is más környezetben, esetleg szabadban.